Вежди Рашидов: Напускам политиката!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Той се отказа да е кандидат-депутат от ГЕРБ, щял да се посвети на изкуството.

Вежди Рашидов изненадващо обяви, че се оттегля от политиката. Именитият скулптор и два пъти министър на културата в правителства на Бойко Борисов декларира, че се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ, за да даде път на младите лица в партията. Той е уведомил лидера на партията Бойко Борисов за решението си.

“Бил съм 5 мандата депутат, а и тази година ставам на 70 години вече. Смятам, че е време да се даде път на младите и те да се развиват. А и знаете, казвал съм: “Вежди дойдох и Вежди искам да си отида от политиката”. Човек трябва да си знае границата. Е, моята вече стигна. Други да се занимават с политика, ние дадохме, каквото можахме”, заяви Вежди Рашидов. Той смята да се посвети повече на изкуството, което загърбил в последните няколко години.

 

“Толкова проекти съм зарязал, готвя и една по-голяма юбилейна изложба. Сега, след катастрофата, прекарвам повече време в ателието си – ами че по-голям кеф от това няма!”, допълни Рашидов. И сподели, че е силно огорчен от омразата, която се вихри в обществото в последните 3-4 месеца.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар