Велизар Енчев: Джамбазки ме съди, защото цитирах Ботев и нараних нежната му душа!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Миналата седмица бе първото заседание на Софийския градски съд по делото на Ангел Джамбазки срещу Велизар Енчев.

За това информира самият Енчев във Фейсбук. Ето какво съобщи той:

Кандидатът за евродепутат от ВМРО е засегнат от коментар на кандидата за евродепутат от гражданската квота на БСП, в който Енчев се обръща към Джамбазки с тези думи на Христо Ботев: „Мъж ли си, жена ли, или хермафродит?…“
Нежната душа на Джамбазки била силно наранена от обвинението, че в Европейския парамент той гласува „въздържал се“ за Истанбулската конвенция, а в софийските телевизии громи същата конвенция.
На 24 април т.г. вестник „Галерия“ публикува документ на Европейския парламент, от който се вижда, че при дебатите за Истанбулската конвенция Джамбазки не гласува „против“ , а избира вота „въздържал се“. Защо ли?

В софийския съд вемереовецът проплака, че бил уязвен и от думите „В Брюксел го играе гей, а в София – бей“. Двама свидетели на вемереовеца потвърдиха в съдебната зала, че той изпитал тежки душевни болки от публикацията и продължавал да страда.
Страданието му се засилило и от друго разкритие – срамно гласуване на Джамбазки в Столичния общински съвет през 2010 г. Като общински съветник от ГЕРБ той гласува „въздържал се“ за изграждането на паметник на американските летци, бомбардирали София през Втората световна война. Но това не му пречи още на следващия ден да оглави шумен протест пред щатското посолство срещу същия паметник.

И какво излиза от изнесените дотук факти? Че при две съдбоносни гласувания в европейския и в софийския парламент кресливият патриот от „Пиротска“ 5 не само не осъжда джендърството и бомбардирането на София, но всъщност ги подкрепя.
Нека избирателите сами преценят кой е прав в съдебното дело „Ангел Джамбазки срещу Велизар Енчев“, кой имитира патриотизъм и е с двойни морални стандарти. Съдебно дело, което, случайно или не, се вихри точно сега – на старта на кампанията за избор на европейски депутати.

Кристално ясно е: Ако на евровота на 26 май гласуваш за Джамбазки, ти подаряваш гласа си на ГЕРБ и подкрепяш Истанбулската конвенция!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар