Великобритания скована от тревога: Ще сме се справили добре, ако жертвите са под 20 000

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британските власти и общественост са във висока степен на тревога, след като жертвите на коронавируса в страната бързо надминаха 1000.

“Не мога да го кажа по-ясно на всеки, който гледа сега: имате шанс да спасите живот. Наистина е просто. Науката зад всичко това е сложна, но в действителност е невероятно просто”, заяви в обръщение към нацията медицинският директор на Националната здравна служба (NHS) проф. Стивън Пауис, призовавайки хората да спазват карантината и физическа дистанция.

Думите му дойдоха само ден след като стана ясно, че заразени с коронавируса в Обединеното кралство са и премиерът Борис Джонсън, здравният министър Мат Ханкок и престолонаследникът принц Чарлз.

В сравнение с други европейски страни, Великобритания първоначално бе обявила, че няма да ограничава обществени дейности и да налага социална карантина, но впоследствие стратегията на властите се обърна.

“Избягвайте контакт с други хора. Останете вкъщи. Ако имате симптоми – изолирайте се – така ще намалим смъртността и натиска над здравната служба. Това е най-важно за всички нас”, призова проф. Пауис.

Към днешна дата жертвите във Великобритания са 1019.

“Ако починалите не надвишат 20 000, значи сме се справили добре”, заяви още медицинският директор на NHS.

Според него е възможно да бъде преодоляна епидемията, но за целта трябва да се намали скоростта на предаване на заразата от човек на човек. Той нарече това проста математика, към която всички трябва да подходят отговорно.

Правителството показа и снимка на полева болница, която ще заработи в Лондон следващата седмица за болни от Covid-19.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар