Велик! Президентът поиска да градим бъдещето на децата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За да бъде утрешният ден по-добър, по-сигурен и по-светъл за нашите деца трябва да градим устремно, решително и силно бъдеще за България.

Това заяви президентът Румен Радев, който днес в Свиленград участва в отбелязването на празника на града и 109 години от освобождението му през Балканската война, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Пред паметника на ген. Никола Иванов, по време на тържественото събитие държавният глава посочи, че жителите на Свиленград могат да бъдат горди с предците си, които „не останаха безучастни към съдбовните моменти по време на Балканската война. Той припомни, че градът дава над 150 доброволци, укрепили Македоно-одринското опълчение и застанали в редиците на най-славните защитници на отечеството. „Те именно ни дадоха пример, че съдбините на отечеството се коват със смелост, всеотдайност и решителност, с любов към родния дом и с дълг към следващите поколения“, подчерта още президентът.

По-рано днес на връх Шейновец президентът Радев отдаде почит пред Паметника-костница на загиналите за освобождението на Свиленград. В словото си той заяви, че именно оттам започва славният път на победоносната българска войска за свободата на поробените братя от Тракия и Македония, а средствата, събрани за изграждането на костницата от признателните сънародници, родолюбивите тракийци, свободните свиленградчани и жители на множество села от региона и днес напомня, че „единството ни като народ е скрепено със саможертвата на най-достойните ни синове“.

В Свиленград Румен Радев се срещна с представители на местната власт в сградата на общината. Във фокуса на разговора бяха перспективите за развитие на града.

Държавният глава разгледа и Общинската библиотека, в чието фоайе бе представена изложба на поета Ивайло Балабанов, завещана приживе на Свиленград.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар