Велислав Минеков

Велислав Минеков: Превзети от ГЕРБ са МВР, МВнР и министерствата на енергетиката, земеделието и културата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Превзети от ГЕРБ са МВР, МВнР и министерствата на енергетиката, на земеделието и на културата. 

Това каза пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата, един от организаторите на протестите през 2020 г., част от “Отровното трио”.

Той припомни, че преди седмица министър-председателят Николай Денков заяви, че в правителството има и министри на ГЕРБ:

“Виждаме абсолютното завръщането на ГЕРБ във властта под доброто ръководство на г-н Бойко Борисов. Всеки ден трябва да се съобразяват с неговия кеф, както и с кефа на неговия съдружник г-н Делян Пеевски. Това е толкова обидно! Това е огромно нещастие! … Не знам как ДБ позволява Министерството на културата да бъде предадено в ръцете на ГЕРБ, защото техните избиратели са това министерство. Но въпреки това беше дадено, което е повече от загадъчно за мен явление. А ГЕРБ и култура – това е оксиморон. Това ме дразни и е обидно!”.

Проф. Минеков подчерта, че когато са били на протестите през 2020 г. не са очаквали, че един ден ще станат свидетели на “реинкарнацията на мутрите и тиквите, срещу които протестирахме”.

 

Той изказа несъгласие с твърдението, че управлението на т.нар. сглобка няма алтернатива:

“Очертава се вакуум в Народното събрание и този вакуум ще бъде попълнен от някой. По-добре да се организират добрите, нормалните граждани, които искат общество на почтените, а не на крадците и на корумпираните. Те да намерят своето място и те да управляват държавата с тяхното желание и с тяхната почтеност. Това е напълно възможно. Бедата е, че точно тези почтените са най-трудни за организация. Те обикновено са отвратени и не желаят да участват в каквото и да било. Трябва да се хванем за косите и да се издърпаме от блатото”.

Според Велислав Минеков вътрешният министър Калин Стоянов трябва да бъде сменен и заради това, че през лятото е сменил 17 директори на ОДМВР, без да каже на никого от тези, които са в правителството.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар