Велислав Минеков разпореди пълен одит на НДК за последните 5 години

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И тази седмица министърът на културата продължи с представянето на данни за нарушения, които ще внесе в прокуратурата. Велислав Минеков е разпоредил пълен одит на НДК за последните 5 години.

 

 

По думите му е записано, че етажите, където се помещава централата на ГЕРБ, са „в отпаднало състояние“. Акцент днес бяха непрофесионално извършените реставрации на значими паметници на културата. Като реставрацията на паметника Левски и на килията, където е хвърлен Апостолът.

„Тук се говори за различните видове фалшификации на ремонт. Все пак се припомня, че Дворецът е Конака е паметник на културата от национално значение и се започва ремонт на тази нещастна килия – стенописът бива закрит, средновековните настилки към проходите са унищожени, оригиналната каменна основа е покрита с керамичен баняджийски плочки, стените на влажната килия са облициовани с гипсокартон, а средновековният път към прохода на джамията, която не съществува, просто е бил закрит с бетон“, заяви Велислав Минеков, министър на културата.

От Столичната община обясниха, че не виждат нарушения, защото всеки от проектите е работен след съгласуване и одобрение от културното министрество.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар