Велислав Минеков: Фейсбук-тролове ме атакуват, докато разкривам злоупотреби за милиони

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Ларгото“ е пълно беззаконие и корупция. От това, което се вижда в доклада, злоупотребите са ужасяващи.

Това е престояло с месеци при бившите управляващи и те не са се докоснали, защото пари и знаят какви са последствията. Трябваше да дойде служебното правителство, за да се задействаме и да го пуснем към прокуратурата – и Европейската, и българската. Не съм сигурен кака ще бъде реакцията на Европрокуратурата – може да не ни спестят и лев, за съжаление”. Това каза пред Нова телевизия служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

По думите му, ако парите трябва да бъдат върнати, те ще излязат от бюджета и от джоба на всеки един български гражданин.

“Министерството по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции. Кражби има. Констатациите на ОЛАФ вече са в прокуратурата – чакаме тяхното действие, обаче не забравяйте, че именно прокуратурата оневини случая през 2019 година. Затова този път изпращам до две места – както до ВКП (Върховна касационна прокуратура), така и до Европейската прокуратура”, разясни той.

“Ще ви кажа как тръгват фалшивите новини. В един сайт за култура още от ранна утрин чета: „Минеков обяви „Ларгото“ за законно, за да защити държавата“. Обадих се на вашата колежка и я попитах кога съм казал, че „Ларгото“ е законно? Моля Ви, проверете и ми кажете! Такива слова от мен не са изречени, но тя ми обяснява, че това било тълкувание. След това в една малка запетайка в този материал пише, че е тълкувание. Аз не знам журналистите шамани ли са, че да тълкуват, или изнасят истинската информация. Вие шамани ли сте“, Минеков попита водещите на сутрешния блок по Нова телевизия.

„Кога съм казал, че „Ларгото“ е законно? Възможно ли е аз, който протестираше, да кажа, че е законно? И аз бих се чудил, трябва да съм ненормален“, отсече културният министър.

„Не съм бил наясно, че съобщавайки за нарушенията в „Ларгото“ ще последват много тежки санкции. Освен това аз винаги си мисля, че санкцията трябва да бъде насочена към извършителите. За съжаление, понеже ние сме спали, мълчали и сме били съгласни това да се случи, ето го ефектът и сега всички ще платим. Случаят е изключително опасен и затова са тези атака срещу мен. Ще отлетят хора на много високи позиции (бел. ред. – в доклада се говори за „трима министри и един кмет“). Аз няма да спасявам тези нещастници“, категоричен бе проф. Минеков.

Той очаква до неделя, когато са изборите, още по-големи атаки.

Същевременно от гражданско движение БОЕЦ от няколко дни обвиняват Минеков в “предателство”. Председателят на БОЕЦ Георги Георгиев публикува във Фейсбук, че Минеков де факто не е внасял сигнал в прокуратурата за Ларгото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар