Венелин Петков и Гена Трайкова ще градят политически кариери, след като се махнаха от bTV? – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Венелин Петков и Гена Трайкова се гласят за политиката. Повече от месец след уволнението си бившият директор на новините в bTV продължава да е без работа, а главната редакторка е подала оставка още след като разбрала, че той си тръгва, стана ясно преди дни.

Засега никой не знае по какъв начин бившите колеги, които са и бивши партньори в живота, смятат да се издържат занапред, защото поне за момента нито една телевизия не ги иска. Говори се, че се надяват да градят политически кариери, твърди “Уикенд”. Според слуховете, и Гена, и Венелин са близки с лидера на “Да, България” Христо Иванов. Дни преди да напусне шефското си място в bTV, Трайкова е забелязвана да се върти около него. Тя многократно е била засичана в компанията му и се твърди, е връзката им не е романтична, а чисто прагматична – базирана на предстоящите избори.

Венелин също бил близък с Иванов и едва ли някой ще се изненада, ако види името му в листите напролет. Някои от феновете на Петков вече открито го навиват да се пробва като общински съветник.

Според слуховете обаче, амбициите на бившия новинар са много по-високи и стигат поне до парламента. Дали обаче ще му се отвори парашутът, е друг въпрос.

Близо месец след като бе принуден да си събере багажа от bTV, Венелин беснееше открито срещу уволнението си. Той не си спести обиди и обвинения по адрес на бившите си колеги, които изстреля публично от страницата си във Фейсбук.

След като бурята поотмина, даде вид, че се радва на безоблачно семейно щастие и това е единственото, което го занимава в момента. Нетипично за поведението му досега, Петков, който доскоро спазваше пълна дискретност около личния си живот, започна да публикува във Фейсбук снимки от разходките си в планината, обиколките с бебешката количка с родения си преди два месеца син от спортната журналистка Николета Маданска, показа дори няколко снимки на кучето си.

Между тези идилични публикации обаче не пропуска да прави и агитации срещу премиера Борисов, демонстрирайки се открито като протестър.

Гена засега е по-обрана, но според слуховете тя е по-активната от двамата в домогванията до политиката. Само че го прави по-дискретно. Дребната на вид дама предпочитала да действа като сив кардинал и оставайки в сянка, да дърпа конците на други хора, включително на Венелин, с когото не е спряла да поддържа гореща връзка, макар и вече на чисто професионално ниво.

Венелин Петков бе отстранен от bTV малко преди Коледа. Следващата, която напусна, бе Гена Трайкова. Оказва се, че тя е подала оставка в деня, в който е било съобщено за уволнението на Петков. Но се е наложило да работи още месец в bTV – до изтичането на предизвестието при напускане, което по закон е длъжна да спази. На нейно място в bTV е назначена Веселин Петракиева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар