Венеция с “плаваща” такса за еднодневните туристи – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Венеция планира да въведе такси и квоти за туристите, съобщи в. “Stampa”.  Това вероятно ще стане идното лято. 

Мерки за ограничаване на човекопотока в един от най-посещаваните градове на планетата се обсъждат от години, но заради пандемията темата бе оставена на пауза. Сега обаче туризмът се съживява и мерките отново са на дневен ред. През юли Италия забрани големите круизни кораби да влизат във Венецианската лагуна.

Според информация на “La Stampa” таксата ще е плаваща – между 3 и 10 евро, като размерът ще зависи от сезона и очаквания брой посетители.  Има и предложение да се допускат само туристи, които са се записали предварително. Гостите на местните жители и посетителите, които отсядат в хотели във Венеция, ще бъдат освободени от таксите, защото целта е да се ограничи основно напливът от пасажери на круизни кораби, които слизат и разглеждат за броени часове, без да дават особен принос за местната икономика. 

Въвеждането на такса за влизане в града все още е обект на спорове. Част от общинските съветници смятат, че подобен режим на ограничения е прекален и че подобни мерки имат смисъл само в най-многолюдните места – като площада “Сан Марко”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар