Верните на ГЕРБ крият служебния паспорт на Стъки, но пресцентъра го издаде

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Запитване по ЗДОИ до МВнР за информация дали Станислав Недков – Стъки има служебен паспорт беше отклонено с мотива, че за да се разкрие това трябва да се иска разрешение от самия Недков. Но на същото запитване от пресцентъра на МВнР потвърдиха информацията, изнесена от нашия сайт.

 

“Посоченото от Вас лице разполага с валиден служебен паспорт, издаден от МВнР през ноември 2018 г. по негово искане като председател на Българската федерация по ММА на основание чл.5, ал.1, т.12 от Наредбата за условия и реда за издаване на дипломатически и служебни паспорти от МВнР.” – гласи отговорът от пресцентъра.

От него става ясно и основанието за служебния паспорт. Стъки представлявал „Българска федерация по ММА“, която е лицензирана спортна федерация, вписана в Регистъра на лицензираните спортни федерации и спортни клубове на Министерството на младежта и спорта.

“На същия гражданин са издавани и два предишни служебни паспорти, които са с изтекла валидност и на това основание са унищожени.” – казват още от МВнР.

Обяснението, че същата информация не се дава по ЗДОИ очевидно се крие в политическите пристрастия на служители във Външно, които охраняват тайните свързани с предишното управление на ГЕРБ. Случаят е показателен за трудния преход към новата власт, която е саботирана от средното управленско ниво в повечето ведомства.

Може би от значение е и фактът, че адвокат на ММА федерацията е адв. Шекерлетов. Неговата съпруга Елена Шекерлетова е посланик в Германия. Валери Шекерлетов е бил съдружник с небезизвестната Гинка Върбакова, която се опита да купи ЧЕЗ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар