Верните на Доган депутати станаха 15, отчели грешно вота на Джейхан Ибрямов, гонят го от НС

Верните на Доган депутати станаха 15, отчели грешно вота на Джейхан Ибрямов, гонят го от НС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от депутатите на ДПС, за когото беше обявено, че е гласувал “въздържал се” за кандидатурата на номинирания за премиер от ГЕРБ Росен Желязков, обяви официално, че вотът му е отразен грешно и той е натиснал бутона “против”, както поиска почетният председател на движението.

“Гласувах против проектокабинета “Желязков”. Категорично заявявам, че днес гласувах ПРОТИВ, а не “въздържал” се на днешното заседание на Народното събрание, на което се гласува проектокабинетът “Желязков”, обяви Джейхан Ибрямов в профила си във Фейсбук.

Той изтъква, че се е съобразил с волята на почетния председател на ДПС.

“Вотът ми е съгласно решението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, парламентарната група на ДПС да не подкрепя предложения от ГЕРБ-СДС кабинет и министър-председател”, посочва Ибрямов.

“Уведомил съм с официално писмо канцеларията на председателя на Народното събрание, че вотът ми е отразен невярно. Получих уверението, че в стенограмата от заседанието гласуването ми ще бъде отразен вярно”, уточнява той.

Минути след като Ибрямов съобщи как е гласувал и кого подкрепя, Областният съвет на ДПС в Търговище се събра на заседание и сне политическото си доверие от него. В решението на ръководството се настоява депутатът да бъде изваден от Централния съвет на партията, от ЦОБ и повече да не бъде депутат в групата на движението. Приложени са подписите на 34 членове на Областния съвет на партията.


Скрийншот: Фейсбук, Група “Аз подкрепям Ахмед Доган”

Така и Ибрямов става 15-ият депутат от ДПС, заплашен с изключване от групата заради това, че не е изпълнил желанието на председателя й Делян Пеевски. По-рано самият съпредседател на ДПС Делян Пеевски намекна за това, след като обяви пред медиите, че ДПС има 30 евроатлантици и само те ще останат депутати, намеквайки, че останалите 14 вероятно ще бъдат изключени.

16-ият народен представител от движението, който гласува против и в съответствие с призива на Доган е вече изключеният Рамадан Аталай, който от днес стана независим депутат.

Междувременно продължават да валят отворени писма и декларации от структурите на ДПС в страната. Към недоволните от случващото се в ДПС се присъединиха ръководствата на движението от всички общини в Бургаска област.

Ръководствата на партията от общо 13 бургаски общини заявиха в писмо до Ахмед Доган своята подкрепа за него като единствен лидер на движението.

“Партията е създадена от вас, за да се бори срещу едноличните решения, които са присъщи на тоталитарните режими”, пишат партийните функционери от Бургаско до почетния председател, а писмото им е публикувано в групата “Аз подкреепям Ахмед Доган” във Фейсбук.

Вярност на Доган и срещу разцеплението на ДПС декларират и членове на партията от всички села в Хасковска област, като са посочили, че прилагат 675 подписа. ДПС-активистите от Ловеч и Долни чифлик също се присъединиха към структурите, които от няколко дни насам заявяват официално, че техният лидер е Ахмед Доган и призовават той да хвърли светлина върху събитията в партията.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар