парламент

Весела Лечева: Този парламент изчерпа своя потенциал. Той показва нестабилност

България, Парламент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Опошляването на политиката и принизяването на дебата води до големи проблеми

„Този парламент изчерпа своя потенциал и възможности да взима важни решения.

Най-малкото, което показва, е стабилност. В последната година и половина управляващата коалиция демонстративно и еднолично налагаше своите решения. По-скоро имаше диктатура на мнозинството, което не се вслушва в опозицията”. Това каза зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България” Весела Лечева пред БНР.

Тя добави, че това е породило решението на левицата да започне открит дебат и дискусия за бъдещето на България.

„Опошляването на политиката и принизяването на дебата в пленарна зала води до големи проблеми. Имаме нужда от задълбочен анализ и разговор- какви решения трябва да се вземат за бъдещето на България. Наше задължение, като отговорна партия, е да го започнем и да изградим алтернатива на сгрешения модел”, категорична бе Весела Лечева.

Тя каза, че БСП няма да отсъства от дебата в пленарна зала, но по-важен за левицата е разговорът за бъдещото управление на страната с експерти, НПО, браншови организации и всички българи.

Лечева коментира, че всеки един народен представител от ПГ на БСП, в дните, в които няма пленарни заседания, е в своя регион и се среща с хората, но трябва да се направи нещо по-голямо и категорично, за да се покаже воля за промяна на модела на прехода.

„Виждаме, че в последните години България оглавява негативните класации в сравнение с близки до нас държави. Българските институции не пораждат перспектива, а всеки ден протестите се заменят със скандали, а скандалите с протести”, изтъкна Весела Лечева.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар