Веселина Седларска: Тази година рибата се вмириса откъм опашката – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“За да продаваш пошлост, първо трябва да си осигуриш пазар за пошлост, да създадеш пошли души. Слави Трифонов 20 години го прави това много успешно”, отбеляза тя.

 

Според нея думата “суверен” започва да става абсурдна в устата на Слави Трифонов.

 

Журналистът отбеляза, че се наблюдава “една приповдигнатост, eдно изправяне на нокти, за да се докара всичко до крясък”.

 

Според Седларска в истерията около търсенето на министър-председател в последния момент лидерът на ИТН е излъгал и “на цяла България й стана ясно, че излъга”, а “на Пламен Николов много ясно му личеше, че е намерен в последния момент”.

 

По думите й демокрацията се крепи на два солидни стълба – медиите и прокуратурата и съда, и трябва да си дадем сметка “кой всъщност плени тези два стълба, кой ги притежава”.

 

Веселина Седларска открива в народопсихологията част от мотивите на хората да изберат Слави Трифонов:

 

“Най-добре е, когато в страната е пълно със страшни хора, да избереш страшен, защото той може да се справи с тях, те са лошите в страшния филм. И ние предпочитаме страшния човек, отколкото добрия човек. Добрият човек не е положителният герой на нашата отрицателна действителност. Той е глупакът, будалата, човекът, който винаги ще обере всички луфтове.”

 

Журналистът смята, че всички партии са в тежка криза, а пред всички други кризи стои кризата на доверието.

 

Според Седларска трябва да се захванем с кризата, която след това би могла като домино да повлияе върху останалите.

 

“За нас е много успокоително, че рибата се вмирисва откъм главата, но тази година рибата се вмириса откъм опашката – имам предвид начина, по който гласувахме”, коментира тя.

 

“Ситуацията изглежда като без полезен ход, обобщи журналистът. Политиците трябва да си говорят. Тези хора много бързо да разберат, че не могат да си играят за сметка на България”, категорична е Седларска.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар