Веселин

Веселин е героят на България!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от първите, които отиват на място да търсят 12-годишния Александър веднага след изчезването му е Веселин.

Рано сутринта на следващия ден той отново се връща в планината, този път по-подготвен за акцията.

„Продължаваме с петима мои приятели, разпечатал съм дори карти на района, да се разпредели на зони, за да можем да помогнем на полицията. Проблемът е, че в онази посока има скали и дерета. Нося и въжета, нося и други пособия, ако се наложи да слезем в деретата да го спасим“, разказа Веселин, цитиран от bTV.

 

Мъжът е част от клуба за делта и парапланеризъм в Перник. Запознат е и със състоянието на детето.

„Ще трябва да го видим, не трябва да се вика, един от проблемите снощи беше, че имаше много хора, че се свирка с клаксони и може би това беше проблем, да се надяваме, че всичко ще е наред“, добави Веселин.

Девет дни по-късно усилията дават резултат – точно в 14:27 часа вчера същият този човек намира детето – живо.

„Не можах да повярвам, пет секунди стоях и гледах, и не можах да повярвам, в момента, в който видях, че си пое въздух, извиках едно момче до мен, веднага го завихме, стоплихме, свалихме дрехите, проверихме да не е дехидратиран. Може би дори дъждът му е помогнал, това е от желание за живот“, каза Веселин.

Веселин открива Александър в дере на около 7 километра от Профилакториума, където той изчезна.

„Самият аз бях обикалял това място, днес пак минахме, можеше всеки един да го пропусне или намери. За мен това, че аз го видях беше чист късмет. Всички се раздадоха максимално и дадоха максимално усилия“, допълни Веселин.

Спасителят на Сашко казва, че все още не може да осъзнае какво се е случило. И той, и приятелите му от клуба, с които са заедно в акцията от първия ден, казват, че не искат нито парична награда, нито нещо друго.

„Не спряхме, не мога да ви кажа нищо, всичко в мен бушува. Аз бих дал най-големия респект към него, борец! Силен дух!“, отбеляза Веселин.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност