Вече шест цистерни са извозени от Хитрино

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Работата по обезопасяването на пострадалото село Хитрино продължава вече цяла седмица. Вече започна и извозването на източените цистерни, като общият брой на премахнатите е шест. Само днес са отстранени три от тях, потвърди Тошко Бързилов от Националния оперативен център пред БНР.

И макар че местните хора бяха започнали да се поизнервят от чакането, денят е доста по-спокоен за тях. Два автобуса от по 25 човека на няколко курса между 10:00 и 14:00 ч. отвеждат желаещите да огледат домовете си. Взимат се мерки за ремонта на дограмата, като се очаква да бъде огледана цялата Горна махала, където е безопасно да се влезе. 

“В момента, в който хората влязат в селото, ще започнат точно тези ежедневни потребности и ще трябва да се вземе решение как ще се оборудват фургоните, как ще се погрижат за личната си хигиена. По-скоро става въпрос за такива бъдещи решения. Например за долекуване на хората, които са в болниците сега. Дори става въпрос за кардиологични прегледи. И такава оферта имаме”, обясни областният управител на Шумен Донка Иванова.

И днес продължава раздаването на храни на пострадалите в Хитрино. Вече се търсят решения за осигуряване на дърва.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар