Взривиха главните прокурори на ЛНР и застреляха лидери на руските власти в Бердянск

Взривиха главните прокурори на ЛНР и застреляха лидери на руските власти в Бердянск

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главния прокурор на самопровъзгласилата се Луганска народна република Сергей Хоренко и неговата заместничка Катерина Стегленко са загинали при експлозия, съобщи ръководителят на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник.

В сградата на Главната прокуратура на самопровъзгласилата се ЛНР в централната част на Луганск е имало взрив.ТАСС цитира източник, според когото епицентърът на експлозията е бил в офиса на главния прокурор на ЛНР Сергей Горенко. Според Readovka това е потвърдено и представителят на така наречената народна милиция на ЛНР Андрей Марочко.


Експлозията е станала около 11:30 ч., каза Марочко. Той публикува видео, заснето пред сградата на прокуратурата: на третия етаж се виждат повредени прозорци.

По данни на службите за спешна помощ, цитирани от Интерфакс, в сградата на Генералната прокуратура е избухнало самоделно взривно устройство.

В същото време в Бердянск са убити заместник-ръководителят на окупационната администрация на града Олег Бойко и съпругата му Людмила, която е била ръководител на местната комисия за провеждане на референдум. Това съобщи Интерфакс, като се позова на изявление на местните власти.

Владимир Рогов, представител на окупационните власти в Запорожка област, също потвърди, че съпрузите Бойко са били убити. Контролираната от Русия администрация на Бердянск уточнява, че убийството е станало пред гаража на Бойко в квартал Колония.

Други подробности не се съобщават. На мястото на инцидента се провеждат действия по разследване. Администрацията обвинява „киевския режим“ за убийството. Украйна не коментира инцидента.

Олег Бойко е отговарял за жилищното настаняване и комуналните услуги във военно-гражданската администрация на Бердянск, назначена след превземането на града от руските военни. Съпругата му Людмила Бойко е оглавявала териториалната избирателна комисия в града за референдума за присъединяване на Запорожие към Русия.

От началото на войната има доста съобщения за опити за убийства на служители, които са подкрепили руската инвазия в Украйна и са били назначени в администрацията на окупираните територии. На фона на контраофанзивата на ВСУ, която започна в края на август и началото на септември на няколко фронта, това се случва все по-често.

Така само в Бердянск през последния месец бяха регистрирани два такива случая, в допълнение към убийството на съпрузите Бойко: Александър Колесников, заместник-началник на пътната полиция в града, беше убит на 26 август, а Артьом Бардин, военният комендант на Бердянск, – на 6 септември.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар