Вигенин: До неописуемо дъно стигнахме в този състав на Народното събрание. Срам ме е!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма да се кача на трибуната на ръководството на Народното събрание, докато там е човек като Марешки, осъден на втора инстанция, заяви зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

Дъното, до което стигнахме в този състав на Народното събрание наистина е неописуемо. Очаквам скоро да му дойде края и да дойде следващ парламент, в който това няма да се случва”, продължи той в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Временно оттегляне – за това призовахме, докато съдът се произнесе на последна инстанция, каза той за Марешки.

 

Ходът на шестимата ми колеги, които обявиха, че напускат парламентарната група на БСП, за мен е неразбираем, заяви Вигенин в коментар за напусналите парламентарната група на левицата депутати.

 

Критиките към Нинова са неоснователни, едни и същи хора хвърлят обвинения във въздуха, твърди Вигенин. Според него “нашите опоненти ги подхващат”.

 

“Немалко от действията в последните месеци, включително и напускането на шестимата, не могат да намерят логическо обяснение. Мисля си, че имат друга мотивация. Този ход е неразбираем, тъй като нищо в парламентарната група не се е променило. Те напускат и партията. Само Жаблянов обяви, че остава”, каза още Вигенин.

По думите му този ход не е драматичен.

“Обвиненията, че едва ли не БСП била вождистка партия не са вярни. Това са хвърлени във въздуха твърдения и вече никой не вярва на тях. Ще преодолеем и това, ще минат още няколко дни и всички, ще видят, че БСП е една различна партия”, посочи Вигенин.

Нека критичните гласове бъдат конструктивни, пожелава той.

 

Вигенин заяви, че очаква още вътрешнопартийни атаки и че има хора, които са там, за да тровят партията отвътре. Той определи като спекулации твърденията, че отношенията между президента Радев и левицата са в точка на замръзване.

“Ако по някои въпроси вижданията ни съвпадат, това е добре. Но това не значи координирани действия. Той е президент. Ние сме парламентарна опозиция. На следващите избори ще бъдем и управляващи”, заяви Вигенин.

Според Кристиан Вигенин премиерът Борисов прави опит да си купи благоволение от другата страна на океана, говорейки за купуване на още изтребители.

“Не е параноично да смятаме, че властта се опитва да купи спокойствие по този начин, след като много хора го мислят. Трябва да има усещане за мярка от страна на министър-председателя. Той загубва връзка с реалността, гледа света през джипа си”, отсече Вигенин.

Вигенин, който е и бивш външен министър, коментира и доклада на Европейската комисия за върховенството на закона.

Този доклад е обективен. Но за разлика от министъра на правосъдието, не мога да кажа, че е положителен. Не съм виждал по-сив доклад дори в годините, в които бяхме най-зле. Тук няма една дума насърчение или надежда, че нещо ще се случи в идните няколко месеца”, посочи той.

“Виждаме един доста мрачен доклад. Мониторингът остава. И в този доклад се подчертава, че няма решение за прекратяване на мониторинга. Не се и препоръчва такова. За страна, която има претенциите, че е готова да излезе от мониторинговия механизъм, този доклад не дава основание да мислим така”, категоричен бе Кристиан Вигенин.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар