Вигенин: Обсъждаме поне част от служебните министри да влязат в редовен кабинет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Със сигурност обсъждаме възможността ако не целият, поне част от министрите на служебния кабинет да станат част от един бъдещ кабинет, но това е въпрос, който трябва да обсъдим с останалите партньори, на чиято подкрепа разчитаме, разбира се, и с президента, който е назначил служебният кабинет. Ако има подкрепа, ще коментираме това и със служебните министри. Отсега е ясно, че някои от тях дадоха заявка, че не искат да продължат.”

Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристияна Вигенин пред bTV.

“В следващите дни ще проведем разговори с трите формации на база на тези разговори, на база на които ще преценим дали има възможност за съставяне на правителство”, каза Вигенин, според когото има достатъчно време.

БСП ще разговаря с “Изправи се БГ! Ние идваме!”, “Демократична България” и “Има такъв народ”, след като президентът Румен Радев ѝ връчи третия мандат. На първият етап срещите ще сa с всяка формация по отделно, а след това, ако има съгласие по политики, ще се проведат общи срещи.

“След това ще обсъдим как си представяме бъдещето правителство” и ще се пристъпи към обсъждане на имена, като първо ще бъде това на премиера, посочи депутатът.

И добави: “БСП ще направи всичко възможно да се сформира редовен кабинет и да намерим съгласие между формациите на промяната, защото хората го очакват и това е отговорната позиция – да покажем, че политиците вземат”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар