Вигенин: Оставката на Нинова беше логична, с оглед на резултатите ни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корнелия Нинова би била добър председател на НС, но този въпрос не е обсъждан. Моето мнение е, че когато водим преговори по политиките и хората, които ще ги реализират, трябва паралелно с това да текат и разговори за хората, които ще реализират политиката в парламента. Това заяви пред Нова нюз зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

„Мисля, че отговорност за представянето на изборите се носи още в първите дни след вота. Това е логичен ход, когато партията постига такъв резултат. Той е изключително нисък – ние станахме четвърта политическа сила. Оставката на Нинова е подадена. Освен че е обявена публично, има и писмо до всички партийни структури. Има стъпки, които трябва да бъдат извървени“, заяви той.

По отношение на слуховете, че му е предложен постът на външен министър, той беше категоричен, че „ПП трябва да спре да номинира министри“.

„Ще стигнем на етап, на който бяха ИТН в 46-ото НС. Няма логика от една страна да казваш – няма да говорим за хора и за министри, а ще говорим за политики, а след това започваш да предлагаш имена за министри“, добави Вигенин.

Според Вигенин подходът и коментарите за ситуацията с РС Македония изискват много задълбочено премисляне на българската политика и запознаване с реалностите и след това – предложения за техните решения.

„Призовавам да не се правят прибързани заявления. Да не се проявява особена амбиция. В нашата програма искаме две неща. Първото е НС да потвърди парламентарния консенсус по темата Северна Македония. По този въпрос трябва да търсим максимално широко съгласие за българската политика“, категоричен беше той.

„Не е въпросът да продължаваме със същата политика и блокиране на преговорите. Но трябва да имаме широк консенсус и при всички случаи – това, което предстои като решение – трябва да отчита българския национален интерес и историческите реалности, посочи зам.-председателят на БСП. – Нека не прибързваме с едни лековати изявление.“

Той коментира и протестът пред турското посолство тази вечер. „Реакцията на хората е разбираема, но нека отговорност да носят тези, които позволиха това да се случи. Ще бъде наистина срамно, ако позволим Турция да избере президент в неделя. Но това са въпроси на допълнителни разговори и промени в Изборния кодекс. Въпросът е не само пред посолството да се направи протест, но и в неделя всички да излязат и да гласуват“, завърши Вигенин.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар