Вигенин след закуската с Херо Мустафа: Съставянето на кабинет не е обсъждано в чужди посолства

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства.

Тази позиция на заместник-председателя на БСП Кристиан Вигенин бе разпратена до медиите, след като по-рано днес се появи информация за среща в американското посолство с български политици.

Ето пълното изявление на Вигенин: 

“Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорчино не отговаря на истината.

Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии.

Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства.Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите.”

Същата позиция застъпи и  зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Той призна за срещата при Херо Мустафа, но отрече да е обсъждан нов кабинет.

Български политици – представители на парламентарно представени политически сили, са участвали в среща, организирана от американския посланик Херо Мустафа. На нея не е обсъждано създаването на ново правителство с евроатлантическа насоченост, заяви за БНР Даниел Митов.

 

Източник: „Епицентър“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар