Видеоклиповете в Instagram Stories с дължина до 60 секунди вече не се режат на фрагменти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Instagram Stories увеличи максималната дължина на видеоклиповете, съобщи TechCrunch, позовавайки се на говорител на социалната мрежа. Ако дадено видео е по-кратко от 60 секунди, то вече не се разделя на малки фрагменти. Тестването на нововъведението започна в края на миналата година, а сега тази възможност е достъпна за всички потребители.

По-дългите видеоклипове ще бъдат оценени както от създателите на съдържание, така и от техните абонати. Историите вече няма да се разделят автоматично на 15-секундни сегменти, а абонатите няма да трябва да преглеждат всеки от тях, ако не искат да видят целия клип.От друга страна, тези, които предпочитат по-краткия формат, може да останат недоволни от нововъведението. Освен това границата между историите и видеоклиповете в канала вече е още по-размита: през юни максималната дължина на клип в канала се увеличи от 60 на 90 секунди.


Следващата промяна в Instagram по отношение на видеото едва ли е изненада. Когато определяше приоритетите на платформата за 2022 г., ръководителят на отдела за услуги Адам Мосери посочи тази област като една от най-важните.

Беше изразена идеята за консолидиране на цялото видео съдържание в клонинг на TikTok, тъй като ръководството на Instagram разглежда китайската платформа като основен конкурент. Те вече веднъж дори прекалиха в промените и се наложи да върнат актуализираната тестова версия от пълен екран към класическа. Но видеото все още е приоритет.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар