ВИДЕО Ето как сложиха белезници на 7 полицаи-мутри от Трето РПУ под тепетата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Младият директор на Трето РПУ в Пловдив Самуил Хаджиев и още шестима полицаи от Трето РПУ вчера бяха арестувани при акция на Вътрешна сигурност. Според очевидци акцията е стартирала в началото на работния ден с ареста на самият началник. Последвал е обиск в кабинета му, както и обиск в дома му. Според Окръжният прокурор Румен Попов, прокуратурата и Вътрешна сигурност имат данни за участие на полицейските служители в корупционни схеми, вземане на подкупи, чадър над проституция, изнудвания, топене на невинни хора, наркоразпространение и др. Задържаните служители до обяд бяха 7, но арестите продължаваха и следобед. 

Самуил Хаджиев е роден през 1987 година в Кричим. През 2017 година завършва  бакалавърска степен по специалност “Защита на националната сигурност” във Варненски свободен университет. Започва работа в системата на МВР  през 2011 година като полицай в РДГП “Елхово”. През 2013 година става старши полицай, в сектор “Охрана на обществения ред” в Четвърто районно в Пловдив. В периода  2014-2015 година е младши разузнавач в сектор “Криминална полиция” на същото подразделение, а през 2018 г. е назначен като разузнавач в отдел “Криминална  полиция” при ОДМВР – Пазарджик, където директор тогава е ст. комисар Йордан Рогачев. 

След това кариерата на Хаджиев тръгва рязко нагоре. Той е назначен за началник на РПУ Раковски през септември 2019 година, а след като Никола Симов е свален от поста, той е назначен за шеф на Трето районно в Пловдив. Първоначално е временно изпълняващ длъжността, тъй като няма необходимия стаж. Впоследствие заповедтта му е променена на постоянна. С 8 дни преди законовия срок, както твърдят кадровиците в дирекцията. 

Заемайки поста, Самуил Хаджиев бързо се обгражда с доверени служители, които по-късно сформират “наказателен отряд”. За членове на отряда са вербувани служители, със спорни професионални биографии. Такива, срещу които множество жалби и наложени наказания. Някои от тях са били пред уволнение, други вече са сменили по няколко районни управления. В Трето районно обаче те бързо се превръщат във фаворити, на които се възлагат важни и отговорни операции. Голяма част, от които са в нарушение на Закона за МВР и действащите процедури. Действа се на принципа на “моркова и тоягата” – от една страна служителят е заплашен от наказания и евентуално уволнение, а от друга- ако изпълнява поставените задачи, ползва различни привилегии и расте в йерархията. 

В абсолютно нарушение, “преторианската гвардия” работи като група за бързо реагиране, далеч извън границата на Трето районно, на територията не само на градските районни, но и извън пловдивска област. 

В отряда има служители както от Криминална, така и от Охранителна полиция, пише trafficnews. Така всеки гражданин може да бъде тормозен по различни линии. Прокуратурата проверява щателно всички досъдебни производства и проверки, образувани през изминалата година, защото според жалби на потърпевши, много от тях са били без основателна причина, но с ясно определена цел – изнудване или тормоз. 

Докъде стига веригата на “престъпниците под пагон”, както ги нарече служебния вътрешен министър Бойко Рашков, все още е рано да се каже. Министърът изрази съмнение, че няма как директорът на Областната дирекция да не е бил запознат с нещата, които са ставали в районното и заяви, че ще потърси подробна информация от прокуратурата. 

Запознати припомнят, че преди няколко години, в разследване на телевизия ТВ7 в предаването “Жега”, момичета, изпращани да проституират в чежбина, осветиха брата на Хаджиев – Стефан, като организатор на канал за Западна Европа. По време на разследване на екип на GlassNews преди няколко месеца, стана ясно , че 90% от жилищата, в които работят проститутки се намират в Кършияка, който е на територията на Трето районно.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар