Видео показва китайско куче робот, стрелящо с пушка

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китай пусна видеозапис на своите кучета-роботи, въоръжени с щурмови пушки и стрелящи по мишена, предава Futurism. Според Франс Прес, Китай се е похвалил с бойните роботи по време на 15-дневно съвместно военно учение с Камбоджа, наречено “Златен дракон”.

Държавния телевизионен канал CCTV показа видео как машината послушно подскача, гмурка се, ръководи екипи в разузнаване и стреля с автомат.

Той може да служи като нов член в нашите градски бойни операции“, казва войник, включен в двуминутния клип. По думите му кучето-робот може да замени войници, провеждащи мисии по разузнаване и неутрализиране.

Твърди се, че бойните роботи са модификация на модела Go2 на базираната в Китай фирма за роботи Unitree. Те са достъпни на цивилния пазар за 2800 долара и могат да работят между два и четири часа с напълно заредена батерия.

Видеото от CCTV също показва серия от въздушни дронове, етикетирайки ги като “интелигентно безпилотно оборудване”. Няколко от тези дронове бяха забелязани оборудвани и стрелящи с картечници.

Китай не е единствената страна, експериментираща с въоръжени кучета-роботи. Американска армия проведе тестове с машини на Ghost Robotics преди около година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар