Видинският митрополит за изгонените свещеници: Коалициите ще преминат, Христовата истина остава

Видинският митрополит за изгонените свещеници: Коалициите ще преминат, Христовата истина остава

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Видинският митрополит Даниил изрази своето огорчение относно експулсирането от страната на свещениците от Руската църква в София с пост в социалната мрежа.

“В настоящето смутно политическо време държим да напомним, че политическите пристрастия, партии, идеологии, политическите съюзи, коалиции ще преминат, както са преминавали безвъзвратно в историята на страната ни редица такива”, заявяват от Видинската митрополия във Facebook.По думите им това, което остава, е Христовата истина и любов, чиито изразител и въплътител в света е Църквата.


“Христовата истина и любов са надежда за спасение на всички ни. Те също са основа на личната ни и национална сигурност”, посочва още митрополит Даниил.

“Истината и любовта ни учат да уважаваме всеки човек и да не вършим нищо по пристрастие. Дано Бог бъде наш помощник и защитник през бурите в объркания поради греховете ни свят и ни изведе в Своя покой”, са думите на финала на поста на Видинската митрополия.

На 21 септември стана ясно, че българските власти са експулсирали от страната настоятеля на Руската православна църква у нас, както и двама свещенослужители на църквата, с аргумент, че застрашават националната сигурност на България.

Ден по-късно руското посолство у нас обяви, че “на този етап Руската църква в София “Свети Николай Мирликийски Чудотворец” ще прекрати своята дейност”, а десетки миряни се събраха пред заключените ѝ порти, оставиха цветя и се помолиха пред криптата на храма, където е погребан Св. Серафим. 

“Нашите служби имат достатъчно убедителна информация, за да поискат това експулсиране”, коментира военният министър Тодор Тагарев.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар