Виена удължава локдауна до 11 април

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви тази вечер решението си да удължи локдауна, който започва на 1 април, съобщи за БТА Цветана Делибалтова.

Предвиденият локдаун от 1 до 6 април включително се удължава за Виена до 11 април. Това решение още преди началото на новия локдаун се налага поради непрестанното увеличение на новозаразените в австрийската столица, които днес са 914 души и за първи път в интензивните отделения на града пациентите надхвърлят 200.

Лудвиг отправи апел към ръководителите на другите две провинции в Източна Австрия – Бургенланд и Долна Австрия – но те обявиха, че ще изчакат развитието на ситуацията още няколко дни. Преди няколко дни бе взето решение трите източни австрийски провинции да наложат едноседмичен локдаун по Великденските празници предвид бързото разпространение на пандемията в момента.

Същевременно беше съобщено, че няма да е разрешено свободното преминаване от една провинция в друга. Това се отнася в особена степен за източните три провинции.

Пред журналисти Михаел Лудвиг заяви, че ако ситуацията не се успокои, не е изключено локдаунът във Виена да бъде удължен и след 11 април.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар