Виетнам иска да изпрати 50 хиляди работници в България! Ще решат и проблема с бездомните кучета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През 2019 година Виетнам цели да изпрати 120 000 виетнамци на работа в чужбина, насочвайки се към пазари като Япония, Южна Корея, Тайван, Румъния и България, предаде виетнамската информационна агенция ВИА, цитирана и от БТА. По думите на заместник-директора на отдела за работа в чужбина към министерството на труда, по въпросите на инвалидите от войната и социалните грижи Нгуен За Лием много източноевропейски страни проявяват интерес към виетнамски работници.

Наред с традиционните пазари, стотици хиляди работни места са достъпни за виетнамците в Европа благодарение на споразумения за сътрудничество в областта на труда, подписани в края на 2018 година.

Например България има нужда от 50 хил. виетнамски работници в строителството, шивашката и текстилна промишленост, високотехнологичното селско стопанство и медицинското обслужване, твърди Лием. Броят на работещите в чужбина виетнамци се е увеличил до 142 860 през 2018 година, което е с около 30 процента повече от поставената годишна цел.

По данни на отдела за работа в чужбина 2018 година е била пета поредна, през която броят на виетнамските работници, изпратени в чужбина, е надхвърлил 100 хил. Япония е останала най-големият чуждестранен трудов пазар за виетнамците, като е приела 68 737 работници, следвана от Тайван – 60 369 работници и Южна Корея – 6538 работници. Паметливи припомнят, че по времето на Тодор Живков в България също са идвали виетнамски работници да работят в строителството, като за целта държавата ги е настанявала в общежития, които до днес се водят като Виетнамските в редица градове на страната, зевзеци пък се шегуват, че с идването на виетнамците Герб и Обединените патрЕоти, ще разрешат и проблема с бездомните кучета в цяла България, защото за Виетнам храните с кучешко месо в тях се водят деликатесни.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар