Вижте бруталната манипулация на изборите в София – пишат на Васко Терзиев 219 гласа, той всъщност има само 8 (ДОКУМЕНТ/СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Брутални манипулации са извършвани на балотажа за местните избори в София.

Припомняме, че в неделя Васил Терзиев се изправи срещу Ваня Григорова за кметския стол в столицата и спечели с по-малко от 5000 гласа преднина.

Оказва се обаче, че от щаба на Ваня Григорова откриват шокиращи нарушения и дописване на гласове за кандидата на ППДБ, които всъщност не съществуват.

Информиран.нет се сдоби с един от най-фрапиращите протоколи, който след намесата на човек на БСП бил преправен, в противен случай Терзиев щял да получи 211 несъществуващи гласа.

Става дума за протокол от секция в столичния квартал “Красна Поляна”. Видно от документа, разписките от машинното гласуване показват 53 гласа за Ваня Григорова и 110 гласа за Васил Терзиев, които в последствие са поправени на 57.

При гласуването с хартиена бюлетина гласовете от секцията за Григорова са 94, а за Терзиев цели 219, които в последствие са поправени на 8. Поправени са и данните за действителните гласове, подадени с хартиена бюлетина, които от 313 са коригирани на 102.

Откъде идва това разминаване и за какво става дума?

ПИК научи, че представител на БСП е настоял при обработването на протокола в Общинската избирателна комисия да се отвори чувалът с бюлетини и да се преброят гласовете за двамата кандидати. Когато това се случило, било установено, че подадените хартиени бюлетини за Терзиев са само 8, а не както пише в протокола 219. Затова и първоначалните числа са задраскани.

Според хора от щаба на Григорова само намесата на представител на БСП е предотвратила официалното вписване на тези 219 гласа в масивите на ЦИК. Те обаче се притесняват колко други такива протоколи са пропуснати, без да се преброят в действителност бюлетините.

Друг шокиращ пример за манипулация е от секция, където симпатизант на Григорова гласувал с машина. Разписката, която му изкарала обаче машината, съдържала следните данни:

БЮЛЕТИНА ОТ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ
224608017
ELZA4E2A00016970″

За кого е отишъл този глас, от разписката не става ясно.

Това обаче са само два от многобройните примери за манипулации на вота в София. Ако всяка машина при 1600 секции е пуснала по 3 такива бележки, това са 4800 невалидни гласа. Или пък 20 протокола с по 210 гласа отгоре бъдат незабелязано обработени от Общинската избирателна комисия. Това са горе-долу толкова гласове, с колкото Терзиев победи Григорова.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар