Вижте верните отговори на матурата по български език и литература

Вижте верните отговори на матурата по български език и литература

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тестът и отговорите от днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература са публикувани в сайта на Министерството на образованието и науката, съобщи пресцентърът на МОН.

Верните отговори ВИЖТЕ ТУК >>

Интерпретативно съчинение на тема “Цената на компромиса” в “Приказка за стълбата” на Христо Смирненски или есето “Мълчанието – сила или безсилие” – това се падна на зрелостниците на 41-вия въпрос от държавния зрелостен изпит по български език и литература днес. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават, съобщиха от МОН.

По-рано днес БТА писа за двете теми, които бяха съобщени от ученици, излизащи от изпита, тъй като от МОН, заради мерки за сигурност, не съобщават темите преди края на матурата.

Тази година няма промяна във формата на теста, който се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и две с разширен свободен отговор. Последният 41-ви въпрос включваше есе по зададена тема или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени творби.

Изпитният вариант беше генериран от 5 859 375 възможни комбинации тази сутрин в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Емилия Лазарова.

Матурата се състоя в 759 училища и 4185 зали в страната. Ангажирани бяха 12 970 квестори.

На 20 май ще е вторият задължителен държавен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в 12-и клас.

Резултатите ще станат известни до 7 юни.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар