Вижте в кои градове има открити ваксинационни пунктове – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пунктове за ваксинация на открито ще работят през почивните дни в Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново, съобщиха от здравното министерство.

През почивните дни, 5 и 6 юни, регионални здравни инспекции организират изнесени ваксинационни пунктове на открито. В тях всеки, който иска, ще може да се имунизира срещу COVID-19 като избере вида ваксина, която да му бъде приложена.

На място ще се издават и ваксинационни сертификати на лицата, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс. Изнесени пунктове ще има в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и Велико Търново. В Габрово мобилни екипи ще поставят ваксини в отдалечените села на областта.

График за работата на ваксинационните центрове на открито:

Плевен:

На 5.и 6 юни на пл. Възраждане, пред Мавзолея, ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина. Кабинетът ще работи от 10:00 до 16:00 часа с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

Стара Загора:

На 06.06.2021г. (неделя) в гр. Стара Загора на входа на парк “Артелерийски” ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация срещу COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде от 9 до 14 часа .

Варна:

През почивните дни във Варна ще бъде открит изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина. Работно време от 11:00 до 18:00 часа. През седмицата ваксинационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.

Бургас:

Изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.

Пазарджик:

През почивните дни от 10:00 до 15:00 часа желаещите да се ваксинират ще могат да го направят пред сградите на община Пазарджик и община Велинград.

Велико Търново:

На 5 юни – събота ще работят “зелени коридори” за ваксинация здравен кабинет в СУ “Емилиян Станев” и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ “Вела Благоева”, с работно време от 10:00 до 14:00 часа.

Габрово:

Мобилен екип за ваксинация ще посещава по график габровските села през цялата седмица.

София:

Четвърти мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде разкрит тази събота и неделя.

Той ще е разположен в обновения Северен парк при входа откъм ул. “Бели Дунав” в жк. “Надежда” 4. Останалите три пункта ще са на познатите от миналия уикенд места – в Южния парк при входа откъм бул. “Гоце Делчев”, Борисовата градина до езерото “Ариана” и кв. “Красна поляна” паркинга на Т-Маркет на бул. “Възкресение”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар