Вижте гигантската яхта на Джеф Безос

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Основателят на Amazon Джеф Безос притежава огромна суперяхта. Тя е толкова голяма, че често ползва пристанища за петролни танкери.

Както съобщава блогът за яхти Luxury Launches, супершхуната на Безос, която е наречена Koru, е дълга 127 метра. Това я прави по-голяма от допустимите размери за много яхтени пристанища.

Яхтата на Безос струва 500 милиона долара. За един ден плаване тя изразходва ресурси за 137 000 долара.

Koru винаги плава заедно с поддържащия 75-метров кораб Abeona. Там е хеликоптера, джетовете, провизиите, малките лодки и всичко необходимо за пътешествията на Безос по вода.

С почти двойно по-голяма дължина от Airbus A380, Koru е “замърсител в промишлени количества”, въпреки наличието на платна, твърди нов анализ от Университета на Индиана.

Използвайки публично достъпни данни, докторантът по антропология в Индиана Беатрис Барос и антропологът Ричард Уилк изчисляват, че яхтата на Безос произвежда скандалните 7154 тона парникови газове годишно. Средният американец произведа 16 тона парникови газове годишно, а средния жител на планетата – 4. Така погледнато яхтата на Безос замърсява като средно голямо село в Северна Америка или малко градче в Африка.

В интервю за The Guardian Уилк обяснява, че луксозните яхти като Koru са един от най-начините, по които милиардерите лично допринасят за климатичните промени.

Те трябва да имат екипаж и да бъдат постоянно поддържани, дори когато са акостирали. След това имате хеликоптери на борда, джетове, луксозни артикули с високо потребление на енергия като басейни, горещи вани, частни подводници”.

По думите му огромната консумация на ток се подсигурява с дизелови генератори.

Все едно да имаш хотел, работещ на вода през цялото време“, продължи Уилк.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар