Вижте как един експерт намира вода за Перник с една тръба и без никакви милиони (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От седмица се говори за хидрогеолога и пещерняк Атанас Русев, който предлага на всички иснтитуции план за намиране на вода за Перник по естествен начин.

Късно вчера той пусна две видеа – последното, че е пренасочил водите така – с една тръба, че в реката, излизаща от Врелото, се влизват 200 литра в секунда.

Вижте как в първото видео. 

„Преди месец, на 26 ноември 2019 г., на това място, реката излизаща от извора Врелото, беше едва 8-10 л/с. На 28 ноември съобщихме на експертната среща в МРРБ, че цялата вода от извора Врелото се отклонява нерегламентирано към Радомир. Две седмици по-късно, при инспекция на Палакарийския воден канал (част от съоръжението яз. Студена) се натъкнахме на друго нерегламентирано отклоняване на почти целия канал в посока Радомир. Със съдействието на полицията и прокуратурата това отклонение беше спряно и сега цялата налична вода се излива от Палакарйския воден канал и постъпва в р. Струма, откъдето след потъване на водата в губилищата, след 5 километра по права линия – цялата вода излиза от извора Врелото. Днес, месец по-късно, измерихме дебит около 200 л/с на реката излизаща от Врелото като пряк резултат от нашите действия през последния месец.

В момента целият поток се излива в река Струма, както трябва да е.

Днес тази река е с минимум дебит 180 литра в секунда и тя се влива в язовир Студена.

За тези, които са любопитни, ние действаме сами, без подкрепата на организация и със собствени средства, на са ни давани пари. Днес ще имаме среща в МРРБ, където ще бъде подписан първият договор с нас за 20 000 лв., за дейностите, които  изпълняваме“, казва Русев.

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар