Вижте как пияни шофьори не дават проба за алкохол

Темида
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийският районен съд в неделя разгледа и друг случай от седмицата, при който водач удари няколко паркирани коли.

27-годишният Даниел Янев нанесе щети на осем автомобила, при опит да избяга от полицейска проверка.

Въпреки че и в този случаи има твърдения на свидетели, че задържаният е миришел на алкохол, проба за алкохол не му е била направена, защото е отказал кръвна проба, а прокуратурата не е поискала от съда разрешение да бъде направена принудително такава, предаде БНТ.

Прокурорът по делото Ивайло Петров казва пред телевизията, че при това положение няма как да повдигне на Янев обвинение.

„Аз трябва да докажа, че той има концентрация в кръвта над 1,2 промила, което няма как да стане с неговото изявление – аз пих една бира, или пих две бири”, каза прокурорът.

Той не пожела да коментира защо неговите колеги не са поискали пробата за алкохол да бъде взета принудително.

Преди няколко месеца съдът беше дал такова разрешение обаче разследващите полицаи бяха обиколили всички болници в София и нито един лекар не е поискал да вземе кръв, тъй като пияният шофьор си стягал мускулите и лекарят можел да го нарани въпреки разрешението на съда.

Ивайло Петров припомни, че в прокуратурата е имало среща с един експерт от ВМА. Обсъждахме такива въпроси, но и той поддържаше становището на лекарите, че ако лицето не желае доброволно да се отпусне, да се остави да му вземат кръв въпреки разрешението на съда никой лекар няма да посмее да му забие спринцовката, припомня прокурорът.

В другото дело от неделя мъжът, който в четвъртък удари девет автомобила в столицата, е карал 24 години без книжка, беше обявено на делото за мярката му за неотклонение, което днес се гледа от Софийския районен съд. Иво Нацев твърди, че никога не е работил като таксиметров шофьор и колата нямала документи за такава дейност.

Той обяви, че е карал колата на ремонт, когато се спукала предна дясна гума и загубил контрол над автомобила. Според свидетели шофьорът е миришел на алкохол и едвам се е държал на краката си. Нацев обаче каза пред съда, че не е пил и е дал кръв и урина, но резултатите още не са готови.

В крайна сметка днес Софийският районен съд остава в ареста и двамата водачи, причинили щети на десетки автомобили.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар