Вижте кои са най-скъпите софийски квартали – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През последните две години пазарът на наеми на недвижими имоти бе доста спокоен. “Голяма част от хората бяха ограничени да пътуват, а повечето студенти се обучаваха онлайн. В момента виждаме, че студентите се завръщат. Все повече чужденци търсят апартаменти под наем. В страната ни се преместват цели фирми. Наемодателите, съответно, вдигат наемите и заради инфлацията”, заяви брокерът  Иван Пеев пред Bloomberg TV Bulgaria.

Тристайните апартаменти в София се отдават под наем на цени между 400 и 1000 евро в зависимост от това дали предлагат гараж или паркомясто. Най-високи са наемите в кварталите “Изток”, “Лозенец”, “Иван Вазов”. По-достъпни са кварталите “Надежда”, “Люлин” и “Обеля”. Все по-рядко се търсят необзаведени жилища.

“Нивата на наемите на двустайните апартаменти в София варират между 270 и 550 евро, а на тристайните се движат между 400 и 1000 евро, като тук значение има и наличието на гараж, като най-високи са наемите в кварталите “Изток”, “Лозенец”, “Иван Вазов”, а по-достъпни са “Надежда”, “Люлин” и “Обеля”, уточни Пеев.

Факторите, които движат пазара на наеми в София са няколко. На първо място София е столица на страната и хората, които идват не винаги идват с идеята да останат да живеят тук. Идват да учат, да работят за няколко месеца или да използват града като трамплин за кариерата си, за да заминат да работят в чужбина. Ето защо за тях няма резон да закупуват имот, а е много по-удобно да наемат.

“На второ място хората, които нямат възможност на този етап за изтегляне на кредит за покупка, но искат да живеят самостоятелно, наемат имот в столицата”, каза Пеев.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар