Вижте най-странните дървета в света (СНИМКИ/ВИДЕО) – Зелен свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дърветата са невероятни организми, които работят за нас във времевата скала, свързана с човешкия живот. Формата им се дължи на тяхната биология или на начина, по който хората ги променят, пише Дарик.

Вижте 5 дървета, за които няма да повярвате, че съществуват:

Скулптурни дървета

Когато за първи път видите такова дърво е много вероятно да си помислите, че това е човешко същество. Но това са дървета, които придобиват тази форма поради човешка намеса. Докато растат дърветата се превиват в желаната форма или скулптура.

Алекс Ерландсън е създавал необикновени, странни, а понякога и фантастични конструкции от  дърветата, при това живи, като ги е карал да растат и да се преплитат и променят по начин, по който той искал. Той е живял през 1884-1964 г. и е бил обикновен фермер – наистина с уникално хоби.

Дървото-затвор в Австралия

Дървото затвор се намира в Западна Австралия. То е наречено така, защото има отвор във вътрешността и там се е образувала малка килия. В миналото тя сее използвала за временна килия за затворници. Дървото е на 1500 години, а посетителите могат да го наблюдават зад ограждения, за да не го повредят.

Цветовете на дъгата върху евкалипт във Филипините

Корите на тези евкалипти са толкова ярко оцветени в цветовете на дъгата, че ако сте до тях може да си помислите, че сте в страната на чудесата. Растат във Филипините, а невероятните цветове по кората им се получават, когато отделят външния си слой.

Вижте най-странните дървета в света (СНИМКИ/ВИДЕО)дарик

Дървото-тунел в Калифорния

Това дърво е най-известното в Националния парк в Калифорния. Високо е 70 метра и през ствола му може да премине кола. То пада през 1969 година, било е на 2300 години.

Дъбът-параклис във Франция

Дъбът параклис се намира във Франция. През 1600 година този дъб е бил ударен от гръм и се получава дупка във вътрешността му. В дървото са построени два параклиса.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар