Вижте новите мерки у нас (НА ЖИВО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 00 часа на 21 октомври влиза в сила нова заповед, касаеща мерките у нас.

Според новата заповед всички дейности, които се извършват на закрито ще се извършват само срещу „зелен сертификат“ и контрол на входа. Зелен сертификат е това, което е познато- завършен цикъл на ваксиниране, преболедуване, отрицателен ПСР, обяви министърът на здравеопазванвето Стойчо Кацаров.

Мерките са дискутирани с всички заинтересовани страни, браншовите организации, медици и Министерството на образованието и науката. Според Кацаров „зеленият сертификат“ е бил предпочитаният от всички.

Изискване за сертификат ще има за заведения, кина, театри, циркове, концерти, музеи, галерии, молове, магазини над 300 квадрата, фитнеси, спортни клубове и басейни.

Зеленият сертификат ще се изисква от лица над 12 години.

Преустановява се присъственото обучение във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 души на 100 хил. население. Ротация трябва да се въведе в училищата, където 14-дневната заболеваемост е между 500 и 750 на 100 хил. население – половината ученици трябва да са онлайн.

Преустановяват се присъствените занятия на 50% от паралелките в училищата, където е достигната 14-дневна заболеваемост между 250 и 500 заразени на 100 хил. население, ако има отсъствие на над 20% от учениците или са поставени под карантина 30% от паралелките.

Очаквайте подробности!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар