Вижте новия еко велопарк на село Дреновец

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Почти 10 000 лева е похарчила община Ружинци за еко велопарк, който да радва децата в село Дреновец „безопасно“, както пише в брошура по проект на екоминистерството, предава bTV.

От снимки личи, че става въпрос за асфалт върху тревясала поляна. Формата му много наподобява тестеното изделие със специфична форма брецел.

„Тази площадка ще я ползват предимно децата в село Дреновец, които са около 200 в училище и около 70 в детската градина. През летните ваканции тук идват и други деца“, обясни кметът на селото Надя Иванова.

„Самият проект е по идея на децата, защото те са изложени на риск, ако карат велосипедите си на главната улица, която в някои дни е много натоварена“, допълни Иванова.

Асфалтовата настилка е положена върху трошен камък, обясни от своя страна кметът на община Ружинци Александър Александров. По думите му тя ще издържи „достатъчно“ дълго време.

„Ако не беше трудът на доброволците, това нямаше как да се случи. Ако трябваше да плащаме на техника за подравняване и други неща, тази сума нямаше да стигне. Освен това сме поставили допълнителни съоръжения като огради, колове, дървета и др.“, каза Александров.

Хората в селото са доволни от направеното, защото преди това мястото било обрасло с трева и пълно със змии.

Там са поставени още пет пейки, две кошчета за разделно събиране на отпадъци, четири броя LED осветителни тела, положени са над 256 кв. м асфалт за алеята и районът е озеленен с декоративни храсти и дървета, обясняват от общината. От там допълват, че трасето е безопасно и децата спокойно могат да карат велосипедите, ролерите и тротинетките си.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар