Отново творчески и логически задачи в тестовете за IV клас

Вижте отговорите на външното оценяване по БЕЛ за 4 клас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отговорите на националното външно оценяване за 4 клас са публикувани в „Общо образование“ – Национално външно оценяване (НВО) за 4 клас, съобщи пресцентърът на образователното министерство. 

И тази година изпитът по български език и литература беше от три части. В първата децата трябваше да се справят с аудиодиктовка с обем до 60 думи. Чрез нея се проверят техните умения за прилагане на изучени правописни правила и за графическо оформяне на началото и края на изречението. Към диктовката четвъртокласниците решаваха също 10 езикови задачи с избираем отговор.Втората част от изпита включваше текст за четене с разбиране и 10 тестови задачи към него – с избираем и със свободен отговор. При отворените въпроси учениците трябваше да дадат кратък отговор с цитат от текста или със свои думи.


Третата част беше задача за създаване на собствен текст. От учениците се изисква да създадат самостоятелно текст от няколко изречения, като покажат умения за смислово единство, езикова свързаност на написаното и творческо и оригинално мислене, отбелязват от МОН.

Верните отговори на държавните зрелостни изпити по общообразователни предмети вече също са публикувани на сайта на МОН в рубрика „Общо образование“ – Държавни зрелостни изпити.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар