ВИЖТЕ ОТГОВОРИТЕ: Теза на темата “Любов и власт” по откъс от “Изворът на Белоногата” писаха десетокласниците – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Теза на темата “Любов и власт” по откъс от “Изворът на Белоногата” писаха десетокласниците, които днес се явиха на националното външно оценяване по български език и литература.

Те трябваше да отговорят и на въпроси защо това произведение е поема, да дадат две характеристики, които определят Гергана като типична героиня от възрожденската литература, да тълкуват смисъла на словосъчетанието “мъртво сърце” и други задачи, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

На изпита имаше и задача, по която трябваше да се направи резюме на текст за пластмасовите отпадъци. Друга задача изискваше отговори на въпроси, свързани с биология, химия и физика.

Тази година тестът съдържа общо 21 задачи – с две по-малко от миналата година.

На националното външно оценяване днес по български език и литература се явиха 52 297 ученици в десети клас. Изпитът се състоя в 1017 училища.

На 12 юни от 8:00 часа е изпитът от националното външно оценяване по математика. Тестът съдържа общо 17 задачи, както миналата година. 15 от тях са с избираем отговор. За решаването на останалите две задачи с разширен свободен отговор, ученикът представя в писмен вид необходимите обосновки. Денят е учебен.

Времетраенето и на двата изпита е по 90 минути.

Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Министерството на образованието публикува отговорите на теста.

OTГОВОРИТЕ ТУК

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар