Вижте разказа на първия заразен с К-19 в България година по-късно – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За първи път у нас COVID-19 официално бе открит точно на 8 март (петък 13-и) миналата година. Един от първите заразени с него е 72-годишният Илия Даскалски от плевенското село Телиш. Година по-късно той и съпругата му Райна разказаха за сблъсъка с непознатото заболяване и страха от неизвестното.

Днес Илия се усмихва, но точно преди една година неговият смях е бил само мечта, защото той се разболява тежко в началото на март. 

“Усетих се, че главата ми се вие и въздухът ми спира, нямам сила, отпаднал съм”, разказва Илия. Един ден му прилошава и припада в двора на къщата им. Съпругата му веднага се обажда на бърза помощ. Разбират, че Илия е с двустранна пневмония , въпреки че дори не кашля. Така той се оказва един от първите случаи на COVID-19 у нас.

“Когато дойдох на себе си, сестрите не ме оставиха и за една секунда, трепереха, те са родени за медици”, допълва възрастният мъж.

Предполага, че се е заразил, докато чака на опашка пред аптеката, а шокът от непознатото е за всички в селото, които досега са чували за COVID-19 само по телевизията.

Илия казва, че Господ го обича и че има за какво да живее още. Следват радостни моменти както за него, така и за семейството му.

“Най-щастлив се почувствах на бала на внучката ми”, разказва той. Днес болестта за него е само спомен, за който обаче му напомнят пораженията.

“Задушава ме от време на време, нямам въздух”, разказва Илия. Сега той и съпругата му мечтаят за здраве и един ден да видят сватбата на внуците си, но първо ще се ваксинират.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар