Визуално табло начин да сбъдвате мечтите си

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Някои хора са убедени, че манифестирането е сигурен начин човек да сбъдва своите мечти и да постига целите си. Един от най-популярните начини за манифестиране е с помощта на визуално табло.

Визуално табло – начин да сбъдвате мечтите си
 © iStock

Какво представлява визуалното табло?

Визуалното табло или още визуална дъска представлява колаж от изображения или думи, които мотивират човек към конкретни цели. Когато дадете физически облик на мечтите си, е по-вероятно да следвате конкретния път, който да ви заведе до тях. Ето защо може да се каже, че визуалното табло е като компас, който ви води към превръщането на най-съкровените ви желания в реалност.Как работи визуалното табло?

Ако сложите снимка на мечтан дом или пък кола на своето визуално табло, това в никакъв случай не ви гарантира сдобиването с тях. Все пак визуалното табло не прави чудеса. То е там, за да ви напомня всеки ден защо упоритата работа и вашите усилия си заслужават. Визуалното табло също така помага в моменти на несигурност – особено когато има препятствия пред вас. То ви дава фокус и сили да продължавате.


Прочетете още: Законът за вибрациите – как да го използвате?

Добави описание

Как да си направите визуално табло?

Първа стъпка: Помислете за целите си

На първо място – помислете много добре какви са вашите цели. Какво наистина искате и от какво всъщност се нуждаете, за да бъдете щастливи? Колкото по-специфични сте за себе си, толкова по-добре. Всяка конкретика ще ви даде и по-голяма яснота по какъв начин трябва да действате, за да превърнете мечтата си в реалност.

Втора стъпка: Големите три въпроса

Обикновено хората оценяват качеството на живот, като задават и отговарят на следните въпроси:

  • От какво се състои добрият живот?
  • Какво прави живота приятен и струващ си да се живее?
  • За какво ще съжалявам преди да умра?

Добави описание

Отговорите на тези въпроси могат да ви дадат ясна представа за това как да живеете според вашите очаквания. Тези въпроси обаче са доста сложни. „Искам да живея добър живот“ е много неясна цел и не върши работа за визуалното табло. Какво конкретно за вас е „добър живот“, какво искате да постигнете и притежавате? Най-добре разделете трите въпроса на по-малки предизвикателства, които може да постигнете на различни етапи от живота си. Например:

  • Какво искам от кариерата си? Какви стъпки трябва да предприема, за да постигна мечтата си? Кои умения ще подобрят възможностите ми за работа или ще ме направят по-щастлив в дългосрочен план?
  • Каква връзка искам? Какво трябва да направя, за да срещна подходящ партньор или да запазя този, с когото вече съм и се чувствам добре?
  • Какво се оставя след себе си? Как хората ще ме запомнят след смъртта ми?

Защо е трудно да разберете какво наистина искате от живота?

Добави описание

Трета стъпка: Създаване на визуалното табло

Темата на визуалното табло трябва да комуникира с вашите вътрешни желания. Тоест – в него трябва да присъства изображение или дума, която веднага да ви напомня вашата цел. Не забравяйте, че снимките или думите трябва да са конкретни. Разпечатайте желаните изображения и мотивиращи думи/фрази и ги залепете върху картон, за да създадете своето визуално табло. Използвайте своите креативни способности и се развихрете.

Четвърта стъпка: Позициониране

Вашето визуално табло е начин ежедневно да си напомняте това, което искате да постигнете. Ето защо е добре то да бъде позиционирано на място, на което може да го виждате всеки ден. В идеалния случай трябва да можете да виждате визуалното си табло веднага, след като се събудите. Гледайте го и си спомняйте какво означава всяка част от него за вас. И не забравяйте, че визуалното табло няма да направи чудеса, но ще ви дава сила и вяра вие самите да сбъдвате мечтите си.

Време е… да превърнете желанията си в реалност

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар