Виктор Орбан постанови: Децата в Унгария ще се отглеждат според християнското разбиране за половете!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия започна да прилага в четвъртък своя стратегия за равенство на лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, интерсексуални или неопределените (LGBTIQ) хора в 27-членния Европейски съюз.

Това се прави в противовес на засилената анти-ЛГБТ реторика в някои страни-членки, съобщава Reuters, цитирана от Агенция „Фокус“.

Комисията предложи борба с дискриминацията срещу ЛГБТ хората, по-специално що се отнася до заетостта и гарантирането на тяхната безопасност, включително и срещу говор на омразата онлайн, като включи хомофобските престъпления от омраза и речта на омразата срещу гейовете в списъка на „европрестъпленията“.

Изпълнителният орган на ЕС също така иска зачитане на правата на ЛГБТ вътре в границите на ЕС, за да гарантира, че различното законодателство в страните от ЕС не означава, че едно дете от ЛГБТ семейство престава законно да бъде част от това семейство, след като премине границата.

По този начин Еврокомисията се подготвя да предложи законодателство, което да признае навсякъде в ЕС еднополовите бракове.

„Всеки трябва да се чувства свободен да бъде това, което е – без страх или преследване. За това е Европа и за това се застъпваме“, заяви заместник-председателят на Комисията по ценностите и прозрачността Вера Йоурова.

„Тази първа стратегия на ниво ЕС ще засили съвместните ни усилия да гарантираме, че всички се третират еднакво“, каза тя.

Във вторник Унгария предложи конституционна поправка децата да бъдат отглеждани в руслото на традиционното християнско разбиране за половете, като от Reuters смятат, че засилвайки настъплението си срещу ЛГБТ-идеологията, Виктор Орбан се стреми да увеличи подкрепата си сред обществото.

В сряда Будапеща също предложи проектозакон, който на практика ще забрани осиновяването от еднополови двойки в онова, което групите за права заявиха, че е атака срещу LGBTQ общността, когато COVID-19 прави така, че те не могат да протестират.

От британската агенция смятат, че „управляващата унгарска партия „Фидес“, която е изправена пред избори през 2022 г., все повече се насочва към анти-ЛГБТ риториката, тъй като пандемията удари икономиката, а Фидес иска да запази своето влияние в обществото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар