Виктор Орбан смачка Запада: Русия не се пипа, ясен ли съм?!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защо Орбан се отдръпна от ЕС и се насочи към Русия

Виктор Орбан започна истинска война с ЕС. Неговите съображения са добре аргументирани и за него е ясно, че бъдещето на света е на изток, тъй като 58% от инвестициите идват именно от Изтока. Това е тотален обрат, настъпил само за 20 години. В началото на 21 век 81% от инвестициите идваха от Запада.

Това, което първоначално отврати унгарския премиер от Запада, е ширещата се мигрантска вълна в Европа. Той неведнъж е казвал, че това е част от плана на Джордж Сорос за съсипване на Стария континент. От ЕС се опитаха да използват Централна Европа като разпределител на мигрантите, на което Орбан се противопостави и си навлече гнева на ЕС.

Другото, което Унгария направи срещу Запада, е свързано с християнските ценности. Виктор Орбан заяви официално, че няма да позволи приказки за третия пол и че децата трябва да имат пола, с който са се родили.

Орбан обаче вбеси най-много Запада с отношението си към Русия, което вече преля чашата за Америка и ЕС. Унгарският лидер се противопостави открито на всички санкции, които Западът се опитва да наложи на руската държава. Той се обяви категорично против тях и каза, че Унгария няма да подкрепи подобни своеволия, писа в Skandalno.net журналистката Нора Стоичкова, която твърди, че повече политици в ЕС са тъпаци.

„Русия не се пипа, нямаме изгода от това и няма да го направим, за всички да е ясно.“ – категоричен е Виктор Орбан.

Унгария отказва да спре строежа на ядрени блокове в АЕЦ „Пакш“ с руска ядрена технология. Тя няма да се откаже от 11-те млрд. евро преки руски инвестиции. Това е най-големият удар по Запада и именно затова се счита, че Виктор Орбан кара Унгария към откъсване от ЕС.

Същевременно с това преди пандемията той успя да постигне значителен ръст на икономиката. Въведе закон, който гласи, че при раждане на трето дете в семейството се изплащат на родителите цели 33 000 евро, което е описано в книгата „Феноменът Виктор Орбан“. За сравнение – в България за трето дете се дават 300 лв. (150 евро).

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар