Вик Инженер: Пернишки поток – паметник на невежеството и алчността

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В сутрешния блок на БТВ инж.Иван Бухов – хидроинженер с голям опит, дългогодишен проектант във Водоканал проект, един от проектантите на схемата за водохващане на каскадата Белмекен-Сестримо заяви по повод любимия ни и незапочнал, въпреки поредното обещание на премиера Пернишки поток:

“Проектът за водопровод Мало Бучино- Перник няма да закара вода до миньорският град.Причината е, че няма предварително налягане, няма свободна денивелация, свободен напор за да се получи необходимата скорост на водата.

Водното количество се получава от площта на тръбата по скоростта.Ако няма скорост, и голяма тръба да сложиш, няма как да се проведе голямо количество вода.”

Инж. Бухов обясни, че съществува и друг проблем – на последната станция, която е в Бояна, водопроводната тръба има капацитет до 300м налягане.Увеличаването крие риск тръбата да се пръсне и гръмне.
Всичко това инж.Бухов е обяснил на заседанието в Столичния общински съвет, на което бяха и тримата ресорни министри Караниколов,Аврамова и Димитров.
Отказал е положително становище по проекта Пернишки поток с аргумент, че компрометира водопровода.
На заседанието не са присъствували технически специалисти, а проектът е докладван и на въпросите е отговарял “с общи приказки” министър Караниколов, който е юрист, доколкото изобщо може да се завърши Право за 2 вместо за 6 години, както той е сторил.
Интервюто инж.Бухов завърши с думите :

“Ще се построи ЕДИН ПАМЕТНИК НА ТЕХНИЧЕСКОТО НЕВЕЖЕСТВО И ГЛУПОСТ, КОЙТО НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА НИЩО ПО-НАТАТЪК. Един паметник на некомпетентността , безотговорността и алчността на стойност 26 милиона лева“.
Напомняме, че на всичко отгоре Пернишки поток не е просто златен, той е диамантен с цена от 2 млн.лв. на километър – пари, за каквито Тройната коалиция правеше километър автомагистрала.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар