Витанов за К-19: В дълбините се формира нещо неприятно и не мога да го предотвратя. Но поне да ви съобщя, та да се предпази – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Виждам, как в дълбините се формира нещо неприятно и не мога да го предотвратя. Но поне да ви съобщя, та да се предпази, който иска. Днес базовото репродуктивно число е 1.122. Което ще рече, че обхватът на заразата се разширява. Виждате го и по увеличаването на броя на активните случаи. Това пише в новия си пост във фейсбук днес математикът проф. Николай Витанов.

„Половината области са в зована на дифузно разпространение на заразата. Другата половина – не. Две много важни области – София-град и Пловдив още не са в зоната на дифузното разпространение и това ни крепи засега. София-град обаче поддава бавно, Пловдив и той. Виждам, го, но нищо не мога да направя да го спра, мога само да ви информирам“, пише математикът. Той изтъква, че следващата седмица няма да е лека.

„Както помните, писах, че до края на месеца смъртността ще е висока. Виждате, че е висока. но вие си с знаете – тя показва реалният брой на заразени, които имат симптоми. Не смея да пиша за смъртността през октомври. Вселената не само ще бъде оревана, но може и да бъде спукана от рев“, пише Витанов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар