Вицепрезидентът на КНСБ: На властта отдавна не вярваме – Енергетика – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепрезидентът на КНСБ: На властта отдавна не вярваме

стоп кадър/НОВА

На властта отдавна не вярваме. Ние сме доволни, но не щастливи, така се пошегувахме с премиера. Помощта, която ни отпуснаха, е реанимационна, за да не спрат мините и ТЕЦ “Марица изток 2”. Рекултивацията трябва да започне, иначе екологичните щети и злополуки ще бъдат страшно силни. 250 млн. ще дадат глътка въздух, но не знам дали ще стигнат. Това коментира в “Интервюто в Новините на NOVA” вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов.

Правителството днес отпусна 200 млн. лв. за “Мини Марица-изток”. В кратки срокове ще бъдат предвидени и допълнителни 50 млн. лв. съобразно приетото днес решение на Народното събрание. Това стана ясно след срещата на премиера Димитър Главчев и министъра на енергетиката Владимир Малинов с представители на енергетици и миньори.

По думите на Атанасов 15 000 души са пряко заети във въгледобива. “Няма сигурност за работните места. Справедливият преход приключи с първите 160 освободени от “Контурглобал”. За тях няма предложения за нова работа. Имаме индивидуални профили на всеки от тях и ще ги предложим, за да намерим решение за техните работни места. Те имат квалификация, не могат да са готвачи, както им предлагат”, обясни той.

Според него либерализацията на пазара може да повиши цената на електроенергията.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар