Илияна Йотова: Буди недоумение фактът, че научаваме важни новини от чужди посолства

Вицепрезидентът: Радев не стана част от сглобката, макар че имаше такива оферти. Това не се прощава

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Илияна Кирилова: Прокуратурата проверява какви данни има по отношение на Сотир Ушев и Николай Копринков

“Войната с президента продължава. Затова няма новина в това, което се случва.”

“От началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Това не се прощава.”

Според Йотова в момента сме свидетели на трети сезон на тази война.

“Първият беше “президент и войната в Украйна”, вторият – “президент и конституция”, сега очевидно е “за кожата на един президент”, твърди тя.

Радев не би се поддал, на когото и да е било, за да създава партия, още повече да му се диктува кога и как да стане това, каза още Йотова.

„За всички години, през които работим заедно, аз съм се убедила, че това е човек на честта, че спазва до буквата на закона всички правила – и конституционни, и законови, и може би точно това сглобката не може да му прости.

Защото от началото на сглобката той не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконовите им действия, точно обратното – винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава”, продължи още Йотова.

Според вицепрезидентката очевидно имало нужда от политическа алтернатива. Вчера Радев не бил казвал, че той е алтернативата, нито „аз ще я направя тази алтернатива, аз ще конструирам нова политическа партия“, каза още Йотова.

Според нея “бясната реакция на всички, които участват в сглобката, може да се обясни с техния най-голям страх от алтернативата”.

„Колкото пъти на ден излязат и кажат, че няма алтернатива на тяхното управление, толкова пъти се мъчат да убедят себе си“, каза още Йотова.

“Нямам съмнения за корупция в президентството”, твърди вицепрезидентката на Радев.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност