Вицепремиерът Бойко Рашков върна МВР на България само за 3 дни!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който бе избран за този висок пост от президента Румен Радев, измете само за 3 дни прогнилата стара система. Той уволни цели трима служители на ключови длъжности.

Само преди минути стана ясно, че главният секретар на МВР вече ще бъде друг, след като Ивайло Иванов бе освободен от длъжността. Вчера пък бе освободен шефът на инспектората Николай Гешев, а в сряда поста си загуби административният секретар Бойко Славчев, писа Mediapool.bg.

Всички тези уволнения са подписани с указ от президента Румен Радев. Решенията обаче са взети лично от Бойко Рашков, който очевидно цели да изчисти МВР от ГЕРБ.

Рашков е първият от министрите на служебния кабинет, който подема истинска война с ГЕРБ. Само за 3 дни той направи невероятна чистка в МВР.

Освен министър на вътрешните работи, Бойко Рашков изпълнява длъжността и на вицепремиер. В продължение на 2 месеца той ще „коли и беси“, за да премахне модела ГЕРБ.

При него интересна подробност е, че не е сред любимците нито на сини, нито на червени. Това започна в средата на 90-те години, когато оглави Националната следствена служба.

Бойко Рашков е юрист по образование, което е още една лоша новина за Бойко Борисов. Той е в състояние да изрови и най-големите престъпления в държавната структура, за да накаже виновниците.

Всеизвестен факт е, че МВР дълго време беше овладяно и подвластно на Борисов. Той имаше връзки там още като главен секретар на МВР. Неслучайно бюджетът в МВР се увеличи почти двойно, и то по време на пандемията. Обществена тайна е, че най-много пари държавата харчи именно за МВР.

Бойко Рашков обаче е известен като човек, който не си поплюва и е неподвластен на външни внушения. Това се е доказало в годините, като дори не се е страхувал да се опълчи на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар