Украинската армия обстрелвала Донбас с български гранатомети

Вицепремиерът на Украйна: Искаме от България оръжие и подкрепа за ЕС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украйна иска от България да предостави оръжие и подкрепа за еврочленството на страната. Това заяви вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина пред форума „ЕС среща Балканите“, който се провежда днес в София, съобщи БНР.

Стефанишина заяви чрез видеопослание, че властите в Киев ще поискат оръжие от българската делегация, която трябва да пристигне утре в украинската столица.Вицепремиерът на Украйна каза още, че присъединяването на Украйна към Европейския съюз ще прекрати по-нататъшни агресивни действия от страна на Русия: „Нуждите са много ясни: първо, подкрепа за еврочленство, и второ, имаме нужда от оръжия, за да сме сигурни, че тази перспектива е реалистична“.


България очаква Европейската комисия в най-кратки срокове да направи препоръка за предоставяне на Украйна на статут за страна-кандидат за еврочленство, заяви от своя страна външният министър Теодора Генчовска по време на форума. Тя каза още, че Русия нарушава международното право и няма гаранции, че международният ред ще бъде запазен: „Методите на войната и проявата на жестокост срещу украинското население, срещу деца, жени, се прави опит наистина силово да се ограничи правото на една независима държава да определя своето бъдеще, своята външна политика и политика за сигурност. Отговорността за тази война тежи на раменете на Русия“, заяви Генчовска.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар