Вицето на Лозан Панов се обяви ЗА гей браковете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналистката и писателка Мария Касимова-Моасе, която се явява на изборите за президент като вице на Лозан Панов, се обяви „за“ еднополовите бракове в интервю за предаването „Въпросите“ по ТВ1. Пред журналистката Генка Шикерова тя заяви, че според нея това е важно, тъй като трябва да се гледа на хората като на граждани и щом те искат да живеят на партньорски начала, държавата не бива да им пречи.

 

Касимова-Моасе сподели още, че приветства Истанбулската конвенция и се обяви за изключителен защитник на правата на жените. Това не е новина – в свои статии и коментари в последните 3 години журналистката е твърдо „за“ конвенцията. Тя напомни, че и като журналист, и като гражданин, се е борила против женското насилие. В същото интервю писателката заяви, че е „против“ задължителната ваксинация, тъй като това е въпрос на личен избор. Самата тя обаче е ваксинирана.

На въпрос на водещата Генка Шикерова как ще коментира това, че Лозан Панов е бил обвиняван на човек на задкулисието, Мария Касимова-Моасе обяви, че не можела да коментира, за нея било важно да следва нейните си каузи – образование, култура, права на жените, борба с домашното насилие. Президентската институция пък кандидат-вицето вижда като една висока трибуна, за да продължава „своите си каузи“.

Двойката бе издигната от „Правосъдие за всеки“, а от „Демократична България“ обещаха да я подкрепят.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар