Владимир, който пиян уби велисопедиста Евелин, си го получи!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжен съд – Бургас присъди наказание от 17 години „Лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието на Владимир К., признат за виновен за причиняване по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие смъртта на велосипедиста Евелин Д. Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 години. Това съобщиха от Окръжен съд – Бургас.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Владимир К. за виновен за това, че на 03.12.2017 г., около 12.20 ч., в  посока изхода от гр. Приморско, при управление на МПС – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, а именно:

Чл. 15, ал.  1от  ЗДвП „На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента“; и чл. 21, ал. 1 от ЗДвП – „При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава скоростта“, като управлявайки автомобила със скорост от 94 км/ч. – превишена за населеното място, навлязъл в съседна пътна лента, предназначена за насрещно движещи се превозни средства и допуснал пътно-транспортно произшествие с насрещно движещият се по пътното платно велосипедист Е. Д. и по непредпазливост причинил смъртта му. Деянието е извършено в пияно състояние – 2,70 промила алкохол, като деецът е избягал от местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай.

Окръжен съд – Бургас измени взетата мярка за неотклонение „Подписка“ спрямо Владимир К. в „Задържане под стража“.

Присъдата може да бъде обжалвана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар